U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

NIEUWS 


Uitnodiging schietwedstrijd op hemelvaartsdag is toegevoegd


De datums voor het rikken deze winter zijn toegevoegd

klik voor meer info


 Een verslag en de winnaars van de onderlinge wedstrijd 2023 is hier te vinden.

klik voor meer info


 


 


 

 

 

 

 

Ton Egbers, Koning der koningen 2023 St.Jorisgilde Bladel

Dit evenement word iedere vijf jaar georganiseerd op de tweede zondag van oktober voor alle oud koningen vanaf de heroprichting in 1978. Er hadden zich deze keer 6 oud koningen aangemeld die de strijd aan wilde gaan om Koning der koningen 2023 te worden.

Voor sommigen was het al weer lang geleden dat ze een kruisboog in hun handen hadden gehad, dus erg moeilijk om de vogel te raken. De start verliep daar door ook wat moeizaam. Er werd al snel spottend geopperd moeten we vanavond een buur-gilde inschakelen om de vogel te bewaken als deze niet voor het donker naar beneden komt. Met kleine stukjes kwamen de veren en gips naar beneden, na anderhalf uur schieten werd het toch nog spannend toen twee schutters er ineens wel twee hele grote stukken af wisten te schieten en er nog een klein stukje van de vogel bleef hangen. Uiteindelijk was het Ton Egbers die het minuscule stukje vogel er af wist te schieten.

Dit na twaalf rondes waarbij hij er maar een gemist had. Na de felicitaties kreeg Ton een onderscheiding in de vorm van een zilveren speld. Zelf zei hij bij de uitreiking hiervan, deze heb ik nog niet in mijn collectie Erna volgde er een tromserenade van de tamboers en werd het koning der koningenlied gezongen en geproost met brandewijn en kruidkoek. Daarna bleef het nog een hele poos gezellig op Schuttersoord in Bladel

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?